Τα Νέα μας

Το ποδόσφαιρο εκπληρώνει την κοινωνική του αποστολή στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.

1asm

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες Εδώ

 

Την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής η επίσκεψη Ιανουαρίου της Ε.Π.Ο. στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.

Μας επισκέφθηκε άλλη μία φορά ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Κ-15 κ. Θεόδωρος Ελευθεριάδης ο οποίος αρχικά μίλησε με τους νεαρούς συμμετέχοντες για τη σημασία που έχει στο ποδόσφαιρο η επανάληψη, η παρατήρηση και η αυτοαξιολόγηση του κάθε παίκτη και της ομάδας του. Η συζήτηση που ακολούθησε εστιάστηκε στη σημασία της συνεργασίας μέσα από τριγωνικές σχέσεις κάθε παίκτη εντός της ομάδας.

Η επίσκεψη, όπως κάθε φορά, ολοκληρώθηκε με αγώνα μεταξύ των νεαρών. Υπήρξε εναλλαγή των παικτών προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα όλοι. Ο αγώνας έληξε με σκορ 6-5 και με χαρά όλων!

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Ελευθεριάδης άφησε στο Κατάστημα εκ μέρους της Ε.Π.Ο. τις τρεις μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν κατά το παιχνίδι, άλλες τρεις για το Δημοτικό σχολείο και μία καινούρια μπλούζα της Εθνικής Ομάδας η οποία κληρώθηκε σε έναν νέο. Επίσης πρόσφερε στο Κατάστημα «Το ποδόσφαιρο των μελλοθανάτων. Soccer under the swastika», ένα βιβλίο του Kevin E. Simpson για το ποδόσφαιρο ως φως και ελπίδα στο σκοτάδι του εγκλεισμού.

Στο μεταξύ προχωρούν οι εργασίες για την τοποθέτηση γηπέδου στο μεγάλο προαύλιο του Ε.Κ.Κ.Ν.Α., στα πλαίσια σχετικής συνεργασίας της Ε.Π.Ο. με δωρητές. Ευχαριστούμε θερμά για όλα!!!

Μουσική εκδήλωση- κοπή βασιλόπιτας στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.

20190119 122517-1 sΔείτε περισσότερες φωτογραφίες Εδώ

Το πρωί του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2019 μας επισκέφθηκαν μέλη και συνεργάτες της Ομάδας Φυλακών Αυλώνα της Χριστιανικής Ένωσης Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.), μαζί με τον Πρόεδρο και στελέχη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ, προσφέροντας μια αξιόλογη μουσική εκδήλωση με την ευκαιρία της καθιερωμένης ετήσιας κοπής της βασιλόπιτάς τους στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο π. Παναγιώτης από το χωριό του Αυλώνα και συνέχισε με λαϊκά τραγούδια από τους μουσικούς Κιντώνη Λουκά, Πανάγο Πέτρο και Μπουραντώνη Δημήτρη.

Ήταν μια γιορτή που πρόσφερε μια ανάσα χαράς, κατά γενική ομολογία, ενεργοποιώντας την αυθόρμητη συμμετοχή πολλών κρατουμένων οι οποίοι «παρήγγειλαν» αγαπημένα τους τραγούδια, χόρεψαν αλλά και τραγούδησαν οι ίδιοι με συνοδεία του κλαρίνου και αρμονίου των επισκεπτών.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μοίρασμα σε όλους τους κρατουμένους από μια τσάντα με χρήσιμα είδη και από ένα κομμάτι βασιλόπιτα (με 8 νομίσματα και αντίστοιχα δώρα).

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Ομάδας Φυλακών Αυλώνα της Χ.Ε.Ε. και τον υπεύθυνό τους κύριο Νικόλαο Κάρμα, τα στελέχη του ΟΝΗΣΙΜΟΥ και τον Πρόεδρο ΔΣ κύριο Ιωάννη Παπασαραντόπουλο, για όλη την προσφορά και παρουσία τους επί σειρά ετών κοντά στους νεαρούς κρατουμένους, καθώς και για την πολύ ξεχωριστή εκδήλωσή τους που ελπίζουμε να επαναληφθεί!

?>