Αυλώνας, 16 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου

 Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια
στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

 

DSCN1741s

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας πραγματοποίησε σήμερα 16-4-2013 επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνος Σκανδάμης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Σωφρονιστικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Σταλίκας, η Διευθύντρια του Καταστήματος κα Μαρίνα Μπούκη, η επόπτρια Εισαγγελέας κα Ευγενία Σταθουλοπούλου και ο Αρχιφύλακας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, μαζί με στελέχη της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πρόεδρος ενημερώθηκε από τον Υπουργό και τη Διευθύντρια για τις συνθήκες που επικρατούν στο κατάστημα, τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι-νεαροί κρατούμενοι. Η Διευθύντρια του δώρισε το έμβλημα του καταστήματος που απεικονίζει το Δέντρο της Ελευθερίας, ως ανάμνηση της επισκέψεώς του στον Αυλώνα.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε σε χώρους του καταστήματος. Πρώτα επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου ο κ. Νικόλαος Αρμένης, μαζί με τους δασκάλους. Συνάντησε τη θεατρική ομάδα του σχολείου και συνομίλησε μαζί τους, αφού παρακολούθησε μερικές βιντεοσκοπημένες σκηνές του θεατρικού έργου «Επιστροφή». Επίσης συνάντησε τη σκακιστική ομάδα του καταστήματος, συζήτησε μαζί τους και παρακολούθησε μία παρτίδα σκάκι. Εκ μέρους της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» του απονεμήθηκε τιμητικά ένας αμφορέας πιστό αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου με παράσταση τον Αίαντα και τον Αχιλλέα να παίζουν «Πεσσούς» στην Τροία. Παράλληλα του απονεμήθηκε, ένα λάβαρο της Ακαδημίας και ένα βιβλίο του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΛΑΣ κου. Χαράλαμπου Σφέτσα, με θέμα «το Παλιρροϊκό Φαινόμενο του Ευρίπου» από τον εκπρόσωπο της Ακαδημίας κ. Γεώργιο Τσουνή και τον προπονητή και σκακιστή της Ακαδημίας κ. Αλέξανδρο Ρηγόπουλο Τσίγκο. Ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το αγωνιστικό επίπεδο των νεαρών κρατουμένων και συνεχάρη τους ανθρώπους της Σκακιστικής Ακαδημίας για την κοινωνική τους προσφορά, τους ευχαρίστησε επίσης για τα αναμνηστικά δώρα που του προσέφεραν.

Έπειτα, επισκέφτηκε το Γυμνάσιο-Λύκειο του καταστήματος. Τον υποδέχτηκε ο Λυκειάρχης κ. Πέτρος Δαμιανός με τους καθηγητές και τον ξενάγησε στους χώρους του Γυμνασίου- Λυκείου. Συνομίλησε με τον μαθητή που πήρε το Αργυρό βραβείο της μαθηματικής εταιρείας πριν δύο χρόνια, ο οποίος του δώρισε ένα πίνακα ζωγραφικής που τον είχε ζωγραφίσει ο ίδιος. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για τα προγράμματα που λειτουργούν στο σχολείο και παρακολούθησε μια ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στη δημιουργία ταινίας με μοντέλα από πλαστελίνη και με τίτλο «Το Δέντρο που Έδινε».

Τέλος, συνάντησε άλλη ομάδα μαθητών που σε συνεργασία με το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα εκθέσουν ένα ομαδικό έργο ζωγραφικής την 18-5-2013 Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου.

Πριν αποχωρήσει από το σχολικό συγκρότημα είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν τις αξιέπαινες προσπάθειές τους.

Η επίσκεψη του Προέδρου ολοκληρώθηκε με την συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΚΑ και τους μαθητές, στο εργαστήρι κατασκευής αλουμινίου. Συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑΛ  κ. Γιάννη Δαμανάκη , την πρόεδρο του ΣΕΚΑ κα Δήμητρα Κοντελέ και τον εκπαιδευτή κ. Κωνσταντίνο Λένο, για τη λειτουργία της σχολής και τους συνεχάρη για την κοινωνικό τους έργο.

Κατά την αναχώρησή του από το κατάστημα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του τόσο στη Διεύθυνση και στο προσωπικό, όσο και στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι η σημερινή του επίσκεψη ήταν μάθημα ζωής και δεσμεύτηκε να επισκεφτεί ξανά τις φυλακές ανηλίκων στο μέλλον.

 

 

?>