Επίσκεψη στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου

YPOURGOS DIKAIOSINIS X ATHANAIOU EKKNA 1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες Εδώ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου πραγματοποίησε σήμερα 17-10-2013 επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια κυρία Μαρίνα Μπούκη για τις συνθήκες που επικρατούν στο κατάστημα, τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι-νεαροί κρατούμενοι.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε σε χώρους του καταστήματος. Πρώτα επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου ο κ. Νικόλαος Αρμένης, μαζί με τους δασκάλους. Συνάντησε τη θεατρική ομάδα του σχολείου και συνομίλησε μαζί τους, αφού παρακολούθησε μερικές βιντεοσκοπημένες σκηνές του θεατρικού έργου «Επιστροφή». Επίσης συνάντησε τη Σκακιστική ομάδα του καταστήματος, συζήτησε μαζί τους και παρακολούθησε μία παρτίδα σκάκι. Εκ μέρους της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» του απονεμήθηκαν τιμητικά δυο σκακιστικά βιβλία και ένα βιβλίο με θέμα «το Παλιρροϊκό Φαινόμενο του Ευρίπου» από τον εκπρόσωπο της Ακαδημίας κ. Γεώργιο Τσουνή. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για το αγωνιστικό επίπεδο των νεαρών κρατουμένων και συνεχάρη τον κ. Γεώργιο Τσουνή για την κοινωνική του προσφορά. Αναμνηστικό δώρο επίσης δόθηκε στον κ. Υπουργό από τον Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου κ. Νικόλαο Αρμένη

Έπειτα επισκέφτηκε το Γυμνάσιο-Λύκειο του καταστήματος. Τον υποδέχτηκε ο Λυκειάρχης κ. Πέτρος Δαμιανός με τους καθηγητές και τον ξενάγησε στους χώρους του Γυμνασίου- Λυκείου.

Ο Υπουργός απένειμε επαίνους σε τέσσερις κρατούμενους, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και συνεχάρη ιδιαίτερα τα παιδιά για την τιτάνια, όπως χαρακτηριστικά είπε, προσπάθεια τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξήρε το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού (καθηγητών και δασκάλων), της Διεύθυνσης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης.

«Η προσπάθεια σας είναι αξιοζήλευτη. Δίνετε το παράδειγμα για να ακολουθήσουν το δρόμο σας και άλλοι κρατούμενοι. Είστε φωτεινός φάρος και δείχνετε πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις δυσκολίες ή ακόμα και τις κακιές στιγμές του παρελθόντος του και να κάνει την υπέρβαση», τόνισε ο Υπουργός απευθυνόμενος στους ανήλικους κρατούμενους οι οποίοι με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξη τους.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε μάλιστα να έρθει άμεσα σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις καθηγητών στα σχολεία των Καταστημάτων Κράτησης και να ενισχυθούν με το απαραίτητο υλικό οι θεατρικές παραστάσεις τους.

Η επίσκεψη του κ. Υπουργού ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο εργαστήρι κατασκευής αλουμινίου του ΣΕΚΑ

Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνο Σκανδάμη και τον Γενικό Διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σταλίκα.

?>